Składniki:
- ciasto kruche (1 opakowanie)
- 300g serka koziego
- duża cukinia
- żółtko
- sól i pieprz
- bazylia
Sposób przygotowania:
- Formę wyłożyć papierem do pieczenia i ciastem. Przedziurawić widelcem spód ciasta, aby podczas pieczenia dużo nie urosło. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika na ok.10 minut.
- W tym czasie Rozgrzać olej na patelni. Pokroić cukinię na plasterki (grubość wedle uznania) i wrzucić na patelnię. Bazylię poszatkować i dodać do cukinii.
- Ciasto wyjąć z piekarnika i posmarować spód dosyć grubą warstwą serka koziego. Na to ułożyć ciepłą jeszcze cukinię. Żółtko rozbełtać i posmarować cienko z wierzchu.
- Piec w temperaturze 180°C przez 15-20 minut.
A takie miałam dzisiaj piękne popołudnie :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz